ESEMÉNYEK

BORTÚRA A VILÁG KÖRÜL

Legközelebbi kóstolónkon kicsit körbeutazzuk a világot.

Hogyan állt talpra Ausztria a glicerinbotrányból? Milyen bort készítenek a magyarok a határon túl? Mi Argentína nemzeti kincse a tangón kívül? Mi a Chilei Merlot? Mi köze van a portóinak Nagy-Britanniához?

A gyönyörű borok, finom ételek és jó hangulat mellett, többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak azok, akik velünk tartanak…

Borkóstoló: Holdvölgy Pincészet

Egy kis nyári szünet után folytatjuk kalandozásainkat a bokrok csodálatos világában és ezúttal egy komoly mélységeket érintő, rendhagyó borkóstolóra invitálunk benneteket, az egyik kedvenc, magyar pincészetünk, elképesztően finom borainak bemutatásával:

Borkóstoló: Világfajták Magyarországon és külföldön

Folytatjuk boros utazásunkat, a borkóstoló eseménysorozatunk következő, izgalmas témájával, ami nem más, mint:

 ’Világfajták Magyarországon és külföldön’

Olyan világszerte nagy ismertségnek és szeretetnek örvendő fajtákat fogunk körbejárni, melyek Magyarországon is sikerrel vetették meg a lábukat.  A sauvignon blanc, a rajnai rizling és a pinot noir, okkal érdemelték ki a világfajta státuszt. Nem csak magukat a szőlőfajtákat, hanem a hozzájuk kapcsolódó alapvető borstílusokat is megvizsgáljuk hét tétel és 4 ország, izgalmas tételeinek kóstolásával

Borkóstoló: Furmint vs. Chardonnay

Nem titkolt szándékunk, hogy a Lujza & Koriander közösségi eseményeknek is teret adjon. Ritkábban jön ez össze, mint szeretnénk, de most ismét jól összeálltak a csillagok, úgyhogy így fogadjátok szeretettel az első, kötetlen, interaktív borkóstolónkat.

🍇 Kóstolónk témája: Furmint vs. Chardonnay

A furmint és a chardonnay bizonyára ismerősen cseng, két ezerarcú szőlőfajta. Furmintból leginkább hazánkban és a Kárpát-medencében, chardonnay-ből világszerte készítenek csúcsminőségű borokat. Mindkét fajta viszonylag neutrális, ezért rendkívül jól mutatják be a termőhelyi adottságokat, illetve a borászatok stílusát. Kóstolónkon e két fajta mélységeibe próbálunk bepillantást nyerni Paizs Dáviddal.

DSC_4460_02LK

A kávé útja a földektől a csészédig

Elsőként egy kávés eseménnyel kezdenénk, azoknak, akiket kicsit mélyebben érdekel mi fán terem a kávé és mi történik vele, amíg eljut a termőterületről a csészédig.

Erről a témáról szeretnénk veletek egy beszélgetést kezdeményezni, egy kis kóstolóval egybekötve, ahol Dorkával mesélnénk az Costa Ricán szerzett tapasztaltakról, Losonczy Marci (@Marancoffee) pedig hozná egy kávéforgalmazó széles rálátását.

Egy aktív beszélgetésre invitálunk benneteket, ahol mutatjuk a vezérfonalat, de bárhol bele lehet kérdezni és bármely témánál elidőzhetünk egy kicsit…

Lujza & Koriander

Nyitvatartás

Hétfő: 8:00 – 12:00
Kedd: ZÁRVA
Szerda – Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek – Vasárnap: 8:00-18:00

Az éppen aktuális süti/reggeli/ebéd/ital kínálatot, programokat és bennfentes információkat napi szinten tesszük fel közösségi oldalainkra. Kövess minket!