Már régóta érik bennünk, hogy eseményeket szervezzünk a Lujza & Korianderben, de talán most alakul először úgy, hogy ezt a vírushelyzet és az idő is engedi.
Erről a témáról szeretnénk veletek egy beszélgetést kezdeményezni, egy kis kóstolóval egybekötve, ahol Dorkával mesélnénk az Costa Ricán szerzett tapasztaltakról, Losonczy Marci (@Marancoffee) pedig hozná egy kávéforgalmazó széles rálátását.
Egy aktív beszélgetésre invitálunk benneteket, ahol mutatjuk a vezérfonalat, de bárhol bele lehet kérdezni és bármely témánál elidőzhetünk egy kicsit.
TÉMÁK, AMIKET ÉRINTÜNK
• hozunk costa ricai kávé cseresznyét
• beszélünk a farmról, termesztés menetéről, a kávé cserjéről
• fair trade – etikus kávé, fizetések, árak
• mennyi nyers bogyó kell 1 kg pörkölt kávéhoz
• mennyi veszteség van az egyes fázisokon, mekkora az ökolábnyom, mit lehetne tenni?
• kávé útja, beszélünk a főbb állomásokról
• kávé készítés + eszközök, ebbe nem megyünk bele túl mélyen, csak néhány eszköz erejéig, de azokat élesben ki is próbáljuk
• a kóstolós művészete, objektív kóstolás, hogy állapítjuk meg, hogy jó-e a kávé
• kávé lekvár & kovászos kenyér
• kávé bor
• cascara
• V 60
• Aeropress
• espresso
• beszélgetünk mindegyikről egy picit
Mely összeg előre utalandó. Csak annak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akitől beérkezett a részvételi díj. Erről visszaigazolást küldünk
Az éppen aktuális süti/reggeli/ebéd/ital kínálatot, programokat és bennfentes információkat napi szinten tesszük fel közösségi oldalainkra. Kövess minket!