FENNTARTHATÓSÁG

Fontosnak tartjuk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után ezért

  • Nem árulunk műanyag palackos üdítőt
  • Szelektíven gyűjtjük a hulladékot
  • Külön gyűjtjük a szerves hulladékot, kávé zaccot, amit helyi kistermelők komposztálásra használnak
  • Az üvegek döntő többségét visszaadjuk/visszaváltjuk, újrahasznosítjuk
  • Támogatjuk a helyi kistermelőket, amit csak tudunk, alapanygot és terméket a Dunakanyarból, illetve Magyarországról szerzünk be
  • Etikus forrásból származó kávét forgalmazunk
  • Kínálunk környezettudatos alternatívát az egyszerhasználatos poharakra
  • Fém szívószálat használunk
  • Nem használunk pálmaolajat
  • Gyűjtjük és újrahasznosítjuk az esővizet

 

Érdekes gasztrohős infografikák

Mit jelent az inspiráló fokozat?

A Felelős Gasztrohős Alapítvány saját minősítőrendszere szerint 3 fokozatot különböztet meg: Tudatos – Inspiráló – Mester

Mi az inspiráló fokozatba tartozunk mert a fentieken túl megfelelünk az alábbi kritériumoknak:  

  • A konyhai zöldhulladékot külön gyűjtjük
  • a használt tisztítószerek minimum 50% környezetbarát minősítésű
  • Minimum 5 fajta BIO minősítésű alapanyaggal dolgozunk 
  • Van nálunk vegetáriánus és vegán főétel (ezek vannak döntő többségben)
  • Folyamatosan törekszünk a környezetterhelés csökkentésére