Az ételalkotás és főzés szeretete 5 éve kezdett el nagyon megerősödni bennem, amikor saját ételérzékenységek miatt kezdtem el elszántan kísérletezni. Miközben az egészségügyi problémáimra kerestem a választ, egyre jobban mélyedtem el az ételeknek a szervezetünkre gyakorolt hatásaiban, és egyre világosabbá vált, hogy itt bizony nem fogok egyetlen igazságot találni.
Mindeközben a konyhám abszolút a kreatív teremmé vált és egyszerre csak azon kaptam magam, hogy úgy olvasom a receptkönyveket, mint a regényeket. Itthon és akármerre járok, legszívesebben piacokon és egzotikus élelmiszeres boltokban töltöm az időm. Alig várom, hogy minden egzotikus konyhát, alapanyagot technikát megismerjek és kipróbáljak.
Miután az összes „ajánlott” diétát kipróbáltam magamon, kezdtem végre visszatalálni a saját belső hangomhoz, olvasni a testem jelzéseiben és bízni abban, hogy a válasz bennem van. Ez a hozzáállás hozta meg a gyógyulást 5 év után, és hatalmas erőt adott, hogy elkezdjem megosztani ezt a szenvedélyt. Az ételek kitalálásakor és elkészítése során érzem, hogy ELEMEMBEN vagyok.
Hiszek az ételek (gyógyító) erejében. Mindennek, amit magunkhoz veszünk energiája van és dolgozik bennünk, így a Lujzában is arra törekszünk, hogy az ételeink elfogyasztását is élményként tudjuk megélni. Ugyanis egy a biztos, hogy a sejtjeink abból épülnek, amivel tápláljuk őket, és akkor hasznosulnak a legjobban, ha közben jól is érezzük magunkat:)